fbpx

De Masters

Initiatiefnemer

Theo van den Dungen

2018, zakelijk en prive had ik al behoorlijk wat op mijn levenspad gekregen. Van topsporter naar ondernemer met daarin een loondienst periode van 10 jaar. Ik had veel bereikt, maar ook diepe dalen doorgemaakt, onder andere prive. Eind 2018 liep ik tegen de lamp, stelde me steeds onrealistische doelen, voelde me opgejaagd, was ongeduldig en mijn geluk en vitaliteit waren zwaar beneden peil.

"Make things happen!"

Hoelang ga ik dit volhouden? Mijn lichaam en geest protesteren met allerlei vervelende bijwerkingen tot gevolg. Dat dit uiteindelijk de sleutel naar mijn nieuwe bedrijf VitaMasters betekende, wist ik toen nog niet. Maar nadat ik bijna een jaar keihard had gewerkt kwam daarin helderheid.

Ik nam een rigoureuze beslissing, stapte op bij de onderneming waar ik jaren bloed zweet en tranen instopte en koos voor “echte” zingeving en impact. Dat realiseer ik met VitaMasters waar ik samen met bevlogen professionals dagelijks ondernemers en high performers help met hun belangrijkste fundament, hun vitaliteit.

I’ve been there, en nu is het tijd om anderen te helpen.

Personal Trainer

Germain Silawanebessy

ik mag mezelf even voorstellen,  mijn naam is Germain Silawanebessy en werk als eigenaar en trainer/coach bij Lifestyle Gym PT2DAY in Rosmalen. PT staat voor Personal Training  en ben dit prachtig vak 10 jaar geleden begonnen met de gedachte om zoveel mogelijk mensen te helpen. Waarom? Omdat iedereen het verdiend om krachtig en vol balans in het leven te staan.

Bij het PT2DAY TEAM staan elke dag training sessies met functionele bewegingen en lifestyle coaching sessies op het rooster. Dit om onze klanten te ondersteunen naar een positiever en energieker vitaal leven.

Ben jij klaar voor de verandering van je leven en ga jij samen met mij en de Vita Masters aan de slag?

 

Ga er dan voor en ga voor GOUD!

“Winners never quit and quitters never Win."

Dietisten

Brenda Frunt & Marieke de Groot

Brenda: Na het CIOS Sport & Bewegen ben ik 2007 afgestuurd als diëtist en in 2008 als sportdiëtist. In 2007 ben ik direct gestart met mijn eigen praktijken in Waalwijk en Berlicum. Al snel werd het me duidelijk dat er meer is dan de waarheid van het Voedingscentrum. Het plezier in werken kwam pas echt na de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en kPNI van Natura Foundation in 2010. Met deze kennis kan ik ècht een verschil maken! Na tien jaar voornamelijk in de praktijk te hebben gewerkt vind ik het nog leuker om dit te kunnen combineren met adviezen voor het bedrijfsleven in de vorm van workshops. Hierbij combineren we fun èn kennis waardoor we mensen kunnen inspireren tot een gezondere levensstijl met een kleine knipoog. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en daar krijg ik dan weer een enorme boost van!
Mijn doel is om alle mensen met een passie voor het leven te inspireren en mijn kennis te delen omtrent voeding om zo vitaal mogelijk te blijven.

"Leef je vitaalste leven!"

Marieke: Waarom heb ik altijd zo’n dip na de lunch? Waarom heb ik die halve marathon zo belabberd gelopen? Waarom heeft mijn dochter eczeem en waarom heeft mijn cliënt diabetes (en nog belangrijker: hoe krijg ik ze daarvan af)? Wat is de oorzaak van dit alles? Het kan toch niet zo zijn dat een zalfje en/of medicatie alleen het antwoord is, kan het ook anders? Het heeft een hoop frustratie, dichte deuren, weerstand en tijd gekost om hierachter te komen, maar ja, het kan zeker anders!
Na mijn opleiding voeding en diëtetiek kwam ik al snel in contact met mijn collega Brenda. Zij kende mijn zoektocht en frustratie en had zich verder verdiept in orthomoleculaire therapie (volgens de kPNI), en dat was thuiskomen voor mij. Niet lang daarna ben ik zelf de opleiding gaan doen bij Natura Foundation en leerde ik meer en meer over de oorzaken van klachten en hoe je ze bij de wortel aan kunt pakken, maar vooral over wat ons lichaam nodig heeft om gezond en vitaal te worden zodat die klachten uitblijven. Terug naar onze natuur als mens, kritische vragen stellen ten aanzien van de huidige opvattingen over voeding, af en toe tegen enkele ‘heilige huisjes’ trappen; het vuur in mij begon te branden! En dat doet het nog steeds, zeker nu we als de voedingsacademie zijnde onze inzichten steeds breder kunnen uitdragen. Nog een mooie bijkomstigheid; mijn eerdere opleiding International Business & Languages komt ook steeds meer van pas. Waar ik eerder vooral dacht aan wat een enorme omweg ik heb genomen om hier te komen, kijk ik met nu plezier teug naar dit proces. Want voeding en business gaan namelijk heel mooi samen!

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!”

Wij geven workshops, 30 dagen challenges, foodquizen en alle andere vraagstukken omtrent het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijfsleven. Daarnaast begeleiden we topsporters of mensen die vitaliteit belangrijk vinden maar er zelf niet helemaal uitkomen hoe ze dit in de praktijk kunnen brengen.

Personal Trainer

Koen Bakker

Verlies vetmassa, verhoog je energie, vergroot je spierkracht. Bereik al je persoonlijke doelstellingen en kom in de beste vorm van je leven.
Geen crash diëten of extreme trainingen. Je hoeft niet keihard en extreem te gaan voor ongelofelijke resultaten. Wij helpen je je doelen te realiseren met behoud van je favoriete leefstijl.

Volg een persoonlijk plan speciaal voor jou ontworpen. Belangrijk zijn de zaken die jij belangrijk vindt. Zeker voor het bereiken van jouw doelstelling. We stellen een persoonlijk plan op betreft je voeding, bewegen en comfortabel leven. Op een manier waarop jouw dagelijks leven nog fijner gaat voelen.

De resultaten zullen je leven positief veranderen. De grote doelstellingen worden opgedeeld in kleine doelen, waarmee je ongelofelijke resultaten zult gaan behalen. Je ontwikkeld en leert gezonde en fijne gewoontes die je gemakkelijk zult volhouden voor de rest van je leven. Alle hulp die je nodig hebt. Je ontvangt alle tools, handvatten en support om je doelen te behalen. Ook wanneer het even tegenzit of erg druk is zorgt je coach ervoor dat je op het juiste pad blijft.

“My believe is that your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do.”

Personal Trainer

Edwin van de Laar

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is mooi en zeker haalbaar! Belangrijk is dat je jezelf prettig voelt, in jouw lichaam en met jouw gezonde leven. Door een verandering van mentaliteit, eet- en bewegingspatroon kun je jouw hele leefpatroon veranderen. Daardoor zul je je zowel fysiek als mentaal een stuk sterker voelen.
Het bijstellen van je prioriteiten zoals meer sporten, bewuster en gezonder eten, maar vooral ook genieten van het leven en tijdig rust nemen. Maar juist die eerste stappen zijn zo moeilijk, dus waarom zou je jezelf daarbij niet laten steunen en motiveren? Is er een betere investering te bedenken voor nu en voor later? Juist dat extra duwtje in de rug, dat iedereen nodig heeft, maakt dat jij je doelstelling bereikt.

 

“Een dag niet gesport is een dag niet geleefd."

Fysiotherapie

Malon Visser

Mijn naam is Malon Visser, fysiotherapeut/ Msc manueel therapeut. Binnen mijn professie zorg ik voor zowel het weer op de rit krijgen van mensen met klachten als het voorkomen dat zij blessures of klachten krijgen aan hen lichaam. Mijn taak, jou zonder klachten, het maximale uit jouw lichaam laten halen! Samen staan we sterk en zorgen we er voor dat jij kan blijven werken aan jouw doelen.  Dus loop je tegen lichamelijke klachten aan, of heb jij blessures die steeds terugkeren? Neem contact met me op, dan zetten we je weer terug op de rails!

“You will either step forward into growth, or step back into safety.”

Slaap

Hidde Hulshof

De invloed van slaap op gezondheid, vitaliteit en productiviteit. 1 op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Terwijl de nacht het belangrijkste herstelmoment van de dag is, zowel fysiek als mentaal. De kwaliteit van slaap verslechtert als iemand problemen heeft bij niet goed inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Vermoeidheid, niet fit opstaan en concentratie verlies zijn veel gehoorde signalen. Daarnaast spelen fysieke problemen als rug-, nek- en schouderklachten een essentiële rol in de ervaren slaapkwaliteit. Een stijve rug en nek, slapende armen en pijnlijke schouders zijn veel voorkomende fysieke klachten. Slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof werkt samen met Ministerie van Defensie, individuele topsporters en Betaald Voetbal Organisaties om slaap een prominentere positie te geven binnen de begeleiding van sporters en medewerkers om optimaal te kunnen presteren. Hidde Hulshof heeft zich aangesloten bij Vitamasters om inzicht te bieden in diverse slaapproblemen en praktische oplossingen die cliënten van Vitamasters kunnen helpen om hun eigen slaap te
verbeteren.

“Iedereen verdient het om goed te slapen."

Ademhaling

Koen de Jong

Ademhaling is mijn favoriete onderwerp. Samen met Stans van der Poel, Bram Bakker, Wim Hof en Aart Vierhouten schreef ik 9 boeken over ademhaling en sport. Mijn boeken zijn vertaald in 8 talen en er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Yeah. Moedig voorwaarts!

“No ego, no problems.”

Health Check specialist & Buddy

Gerrie van Keulen

Als optimistische Bourgondiër en levensgenieter wil ik je laten zien dat je een balans kunt vinden tussen bewust genieten, relaxen en een fitte en gezonde leefstijl. Ik kijk naar mensen als één geheel waar fysieke en psychische aspecten met elkaar verbonden zijn.
De combinatie hiervan vormt de basis om actief regie te voeren en persoonlijk leiderschap te tonen in werk en privé.  Dit doen we door middel van het trainen van het gezond gedrag en het verbeteren van vaardigheid in de thema’s: lichaamsbeweging, herstel en ontspanning, voeding, slaap en omgaan met stress. Vanuit interesse in- en kennis van voeding, menselijk gedrag en een persoonlijke klik met sport en bewegen ben ik in 2002 gestart met leefstijl coaching. Mijn uitgebreide kennis van orthomoleculaire geneeskunde, ervaring met begeleiding en coaching op het gebied van sport, voeding en leefstijl, in combinatie met interesse in mensen en empathisch vermogen zorgen voor een persoonlijke benadering waar altijd resultaat mee behaald wordt.

“Start nu, er komt geen beter moment."

Ik danste jarenlang op professioneel niveau, werkte als leidinggevende en bouwde duurzame relaties op binnen de Healthcare-industrie als key-accountmanager. Daarnaast heb ik de opleidingen Orthomoleculaire Geneeskunde en Klinische Psycho-Neuro-Immunologie gevolgd. Mijn rol als leefstijlcoach groeide in ruim 17 jaar tijd uit tot adviseur
gezondheidsmanagement. Voor Politie Nederland ontwikkelde ik een re-integratieprogramma om langdurig ziekteverzuim te verlagen. Ook binnen FNV Bondgenoten adviseerde ik werknemers aan de hand van testresultaten uit het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Deze grote projecten hebben de basis gevormd van een effectief gezondheidsbeleid dat ik op een persoonlijke manier weet te integreren binnen bedrijven. De missie is streven naar duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen organisaties.

Psyche

Desiree van Dam

Ik ben Desiree,  life coach en neurofeedback trainer. Ik help jou los te komen van negatieve gedachtes en patronen die jou nog belemmeren in het bereiken van je doelen. Die jou in de weg staan, te zijn wie je eigenlijk echt wil zijn. In je werk in je relatie in je ouderschap en wie je wil zijn voor je zelf. Ik leer je weer controle en regie te geven over je brein zodat je geen slachtoffer meer bent van je emoties maar zelf invloed hebt op hoe je je voelt of hoe je iets laat binnen komen.
Ik laat jou op een nuchtere manier zien welke bullshit jou nog saboteert en geef je inzicht en tools zodat je nu echt succes gaat bereiken op alle gebieden in je leven zodat ook jij gaat ervaren hoe makkelijk dingen worden met een gebalanceerde vrije en rustige mindset. En hoe je geluk weer zelf creëert. Ik heb een simpele formule voor jou om dit in een korte tijd te leren. Persoonlijke groei hoeft niet langdradig moeilijk of zwaar te zijn. Ik gebruik naast de krachtige coaching ook een neurofeedback systeem uit Canada die je hersenen trainen op veerkracht en flexibiliteit door middel van techniek. We weten ondertussen dat het brein getraind moet worden net als ons lijf om goed te kunnen functioneren .Om zo mentale klachten buiten de deur te houden en te voorkomen.

“The best way to change the game is to train your brain.”

Performance Coach

Freek Laumen

Sport is passie, inspirerend en een uitdaging op ieder niveau. Voor iedereen is het een unieke ervaring, genieten van “het spelletje”, de voldoening van grenzen verleggen of het ervaren van vrijheid op het moment dat alles klopt. De uitdaging kan echter zitten in die eerste stap of het volhouden om je passie te ontdekken. Sport of bewegen is echter altijd een optie en met een (sport)specifieke invulling binnen je fysieke mogelijkheden worden je doelen behaald.

“If you do not change direction, you may end up where you are going"

Als sportfysiotherapeut en sport-scientist heb ik veel ervaring opgedaan binnen een grote diversiteit aan sporten, dit zowel op amateur als professioneel niveau. Van de medische begeleiding tot het monitoren en managen van de trainingsbelasting van team en individu.

De expertise in load-management vanuit medisch of performance vlak dragen bij aan de optimale en persoonlijke invulling van jouw vitaliteitstraject.

Sportfysiotherapeut / MSC. Movement Scientist / Eigenaar SportAgon

Vitaliteitscoach

Jessica van Offeren

Haal jij alles uit het leven? Of ben je vooral bezig met overleven? Heb je te weinig energie of voel je je vaak ongemotiveerd? Wil je graag jouw dromen of ideeën realiseren maar weet je niet hoe? Dan kan ik je helpen!

Ik ben Jessica, 35 jaar en woon in Rosmalen. Naast coachen en het geven van sportlessen ben ik mama van een meisje Lois en een mannetje Vinz.

“Leef of overleef jij?” Was de vraag die iemand mij enkele jaren geleden stelde. Door de drukte van de dag ging ik altijd maar door. Het opvoeden van jonge kids is een pittige uitdaging. Ik wilde graag een leuke mama zijn, een leuke vriendin en ook nog eens een fijne collega. Maar wat wilde ik nu echt? Wat maakt me gelukkig? En wat zijn mijn doelen?

Ik wilde weer leven! Samen met een coach ging ik aan de slag. Het was hard werken want keuzes maken als je niet weet wat je wilt is erg lastig. Ik ontdekte meer over vitaliteit en wat dit betekent. Als sportinstructeur met een enorme passie voor gezondheid en bewegen raakte ik geïnteresseerd  en ben ik me verder gaan verdiepen in vitaliteit. Ik besloot de opleiding Vitaliteitscoach te volgen bij Chivo. Ik koos voor deze opleiding vanwege de integrale aanpak. De benadering vanuit het menselijk lichaam maar ook de psychologie achter motivatie en het behalen van doelen zonder daarbij de omgeving uit het oog te verliezen. Het gaat om het complete plaatje!

Ook ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie voor vitaliteitsprofessionals en volg ik meerdere keren per jaar bijscholing. Een waarborg voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening.

Leef of overleef jij? Wil je ook meer uit het leven halen? En de regie terugpakken van jouw leven? Dat kan van alles zijn. Toch voor die promotie gaan of jezelf vitaler voelen om meer vrijheid te ervaren? Dan lijkt het mij leuk om samen met jou als vitaliteitscoach binnen VitaMasters jouw wens voor verandering in een eerste kennismakingsgesprek te verkennen.

"Leef of overleef jij?"

Stresscoach/Trainster (mentale veerkracht)

Viviane Coun

Stress als verzuimoorzaak nr. 1, stress die tot burn-out en zelfs tot depressies lijdt…. ‘Stress’ heeft een negatieve bijsmaak. Maar eigenlijk is ons stresssysteem een heel mooi, nuttig en ondersteunend systeem. Het zijn bepaalde omstandigheden zowel buiten als in jezelf die maken dat het systeem nogal in de ‘overdrive’ kan staan, met alle negatieve gevolgen van dien.

Maar er is goed nieuws !

Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen
(H.Jackson Brown)

Sommige situaties overkomen ons. We zijn allemaal op een bepaalde manier gevormd en hebben onze eigen persoonlijkheidskenmerken.

Als stresscoach geef ik je inzicht in de werking van het stresssysteem en welke factoren voor jouw stressverhogend zijn. Welke signalen heeft jouw lichaam al gegeven en hoe kan je daar iets mee doen.  Na inzicht in en bewustwording van jouw ‘energielekken’ werken we aan het versterken van je veerkracht. Veerkracht kent zowel fysieke als mentale componenten.  Mijn individuele coachingsessies zijn erop gericht om naar jóuw situatie te kijken en jóuw oplossingen helder te krijgen en er actie op te ondernemen.

Naast coach ben ik ook trainer en heb uitgebreide  kennis van het HR werkveld binnen grote organisaties.  Ik neem deze kennis en ervaring graag mee in het trainen en begeleiden van teams en organisaties naar een meer stressvrije en positieve werkomgeving. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Vitaliteitscoach

Marian Maas

"Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen
vitaler, gezonder, gelukkiger èn
aan het roer van hun eigen leven te laten staan.
Omdat je het waard bent!"

Wie ben je? Puur en vanuit je hart. Wat zijn je verlangens en behoeftes, wat heb jij nodig om vitaal en gelukkig door het leven te gaan?

Stá je aan het roer van jouw eigen leven?

Wil je graag meer energie, een gezond gewicht, andere keuzes maken, minder last hebben van fysieke klachten of somberheid. Wil je blij en gelukkig zijn? Wil je jouw eigen leven gaan leiden?

‘Het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar’
‘Je keuze van vandaag bepaalt je dag van morgen’
Het leven is energie, jij bent energie en deze energie wil stromen. Is er ergens een blokkade
(bijvoorbeeld belemmerende gedachtes of de impact van ongezonde voeding) dan stokt het stromen van deze energie en kan je lichamelijke en psychische klachten gaan ervaren of zelfs (ernstig) ziek worden. Je bent uit balans.

Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen elkaar versterken of verzwakken. Om een leefstijl duurzaam aan te passen en te integreren in jouw leven, is het belangrijk om naar alle dimensies van ons mens zijn te kijken. Samen gaan wij op onderzoek naar jouw wensen en doelen en naar wat jij nodig hebt om vitaler, gezonder en gelukkiger door het leven te gaan.

Het gaat over bewustwording en daardoor andere en meer gezonde keuzes kunnen maken en het gaan ervaren wat voor effect deze hebben op jouw lichamelijke, mentale en sociale welzijn.

Ik ben Marian, 52 jaar en moeder van twee volwassen kinderen. Door life-events in combinatie met maar doorgaan, over grenzen gaan, weglopen van gevoelen en negeren van klachten en stemmetjes, belandde ik in een burn-out. Achteraf, hoe cliché ook, een cadeautje in mijn leven. Ik ben aan het roer van mijn eigen leven gaan staan en ontdekte wat een gezonde leefstijl, in alle facetten, voor impact heeft op je gezondheid, vitaliteit en levensgeluk.

Als Integraal, of misschien beter bekend, holistisch Leefstijl & Vitaliteitscoach vind ik de passie en verbinding met mensen welke ik zo belangrijk vind in mijn leven.
Omdat ik naast Leefstijlcoach ook verpleegkundige ben, kan ik leefstijl gerelateerde klachten en ziektes meenemen en integreren in ons begeleiding- en coachings traject. Hierbij zal indirect of direct afstemming plaatsvinden met jouw huisarts of specialist.

Het is voor mij een voorrecht, om op liefdevolle en eerlijke wijze, naast jou te mogen staan en op jouw pad mee te mogen wandelen, naar een leven die bij jou past. Naar een leven in balans.

VITA SHOP