Initiatiefnemer

Theo van den Dungen

2018, zakelijk en prive had ik al behoorlijk wat op mijn levenspad gekregen. Van topsporter naar ondernemer met daarin een loondienst periode van 10 jaar. Ik had veel bereikt, maar ook diepe dalen doorgemaakt, onder andere prive. Eind 2018 liep ik tegen de lamp, stelde me steeds onrealistische doelen, voelde me opgejaagd, was ongeduldig en mijn geluk en vitaliteit waren zwaar beneden peil.

"Make things happen!"

Hoelang ga ik dit volhouden? Mijn lichaam en geest protesteren met allerlei vervelende bijwerkingen tot gevolg. Dat dit uiteindelijk de sleutel naar mijn nieuwe bedrijf VitaMasters betekende, wist ik toen nog niet. Maar nadat ik bijna een jaar keihard had gewerkt kwam daarin helderheid.

Ik nam een rigoureuze beslissing, stapte op bij de onderneming waar ik jaren bloed zweet en tranen instopte en koos voor “echte” zingeving en impact. Dat realiseer ik met VitaMasters waar ik samen met bevlogen professionals dagelijks ondernemers en high performers help met hun belangrijkste fundament, hun vitaliteit.

I’ve been there, en nu is het tijd om anderen te helpen.

Dietisten

Brenda Frunt & Marieke de Groot

Brenda: Na het CIOS Sport & Bewegen ben ik 2007 afgestuurd als diëtist en in 2008 als sportdiëtist. In 2007 ben ik direct gestart met mijn eigen praktijken in Waalwijk en Berlicum. Al snel werd het me duidelijk dat er meer is dan de waarheid van het Voedingscentrum. Het plezier in werken kwam pas echt na de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en kPNI van Natura Foundation in 2010. Met deze kennis kan ik ècht een verschil maken! Na tien jaar voornamelijk in de praktijk te hebben gewerkt vind ik het nog leuker om dit te kunnen combineren met adviezen voor het bedrijfsleven in de vorm van workshops. Hierbij combineren we fun èn kennis waardoor we mensen kunnen inspireren tot een gezondere levensstijl met een kleine knipoog. De drive van de mensen uit het bedrijfsleven lijkt erg op die van topsporters en daar krijg ik dan weer een enorme boost van!
Mijn doel is om alle mensen met een passie voor het leven te inspireren en mijn kennis te delen omtrent voeding om zo vitaal mogelijk te blijven.

"Leef je vitaalste leven!"

Marieke: Waarom heb ik altijd zo’n dip na de lunch? Waarom heb ik die halve marathon zo belabberd gelopen? Waarom heeft mijn dochter eczeem en waarom heeft mijn cliënt diabetes (en nog belangrijker: hoe krijg ik ze daarvan af)? Wat is de oorzaak van dit alles? Het kan toch niet zo zijn dat een zalfje en/of medicatie alleen het antwoord is, kan het ook anders? Het heeft een hoop frustratie, dichte deuren, weerstand en tijd gekost om hierachter te komen, maar ja, het kan zeker anders!
Na mijn opleiding voeding en diëtetiek kwam ik al snel in contact met mijn collega Brenda. Zij kende mijn zoektocht en frustratie en had zich verder verdiept in orthomoleculaire therapie (volgens de kPNI), en dat was thuiskomen voor mij. Niet lang daarna ben ik zelf de opleiding gaan doen bij Natura Foundation en leerde ik meer en meer over de oorzaken van klachten en hoe je ze bij de wortel aan kunt pakken, maar vooral over wat ons lichaam nodig heeft om gezond en vitaal te worden zodat die klachten uitblijven. Terug naar onze natuur als mens, kritische vragen stellen ten aanzien van de huidige opvattingen over voeding, af en toe tegen enkele ‘heilige huisjes’ trappen; het vuur in mij begon te branden! En dat doet het nog steeds, zeker nu we als de voedingsacademie zijnde onze inzichten steeds breder kunnen uitdragen. Nog een mooie bijkomstigheid; mijn eerdere opleiding International Business & Languages komt ook steeds meer van pas. Waar ik eerder vooral dacht aan wat een enorme omweg ik heb genomen om hier te komen, kijk ik met nu plezier teug naar dit proces. Want voeding en business gaan namelijk heel mooi samen!

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!”

Wij geven workshops, 30 dagen challenges, foodquizen en alle andere vraagstukken omtrent het gebied van voeding en vitaliteit binnen het bedrijfsleven. Daarnaast begeleiden we topsporters of mensen die vitaliteit belangrijk vinden maar er zelf niet helemaal uitkomen hoe ze dit in de praktijk kunnen brengen.

Slaap

Hidde Hulshof

De invloed van slaap op gezondheid, vitaliteit en productiviteit. 1 op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Terwijl de nacht het belangrijkste herstelmoment van de dag is, zowel fysiek als mentaal. De kwaliteit van slaap verslechtert als iemand problemen heeft bij niet goed inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Vermoeidheid, niet fit opstaan en concentratie verlies zijn veel gehoorde signalen. Daarnaast spelen fysieke problemen als rug-, nek- en schouderklachten een essentiële rol in de ervaren slaapkwaliteit. Een stijve rug en nek, slapende armen en pijnlijke schouders zijn veel voorkomende fysieke klachten. Slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof werkt samen met Ministerie van Defensie, individuele topsporters en Betaald Voetbal Organisaties om slaap een prominentere positie te geven binnen de begeleiding van sporters en medewerkers om optimaal te kunnen presteren. Hidde Hulshof heeft zich aangesloten bij Vitamasters om inzicht te bieden in diverse slaapproblemen en praktische oplossingen die cliënten van Vitamasters kunnen helpen om hun eigen slaap te
verbeteren.

“Iedereen verdient het om goed te slapen."

Ademhaling

Koen de Jong

Ademhaling is mijn favoriete onderwerp. Samen met Stans van der Poel, Bram Bakker, Wim Hof en Aart Vierhouten schreef ik 9 boeken over ademhaling en sport. Mijn boeken zijn vertaald in 8 talen en er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Yeah. Moedig voorwaarts!

“No ego, no problems.”

Performance Coach

Freek Laumen

Sport is passie, inspirerend en een uitdaging op ieder niveau. Voor iedereen is het een unieke ervaring, genieten van “het spelletje”, de voldoening van grenzen verleggen of het ervaren van vrijheid op het moment dat alles klopt. De uitdaging kan echter zitten in die eerste stap of het volhouden om je passie te ontdekken. Sport of bewegen is echter altijd een optie en met een (sport)specifieke invulling binnen je fysieke mogelijkheden worden je doelen behaald.

“If you do not change direction, you may end up where you are going"

Als sportfysiotherapeut en sport-scientist heb ik veel ervaring opgedaan binnen een grote diversiteit aan sporten, dit zowel op amateur als professioneel niveau. Van de medische begeleiding tot het monitoren en managen van de trainingsbelasting van team en individu.

De expertise in load-management vanuit medisch of performance vlak dragen bij aan de optimale en persoonlijke invulling van jouw vitaliteitstraject.

Sportfysiotherapeut / MSC. Movement Scientist / Eigenaar SportAgon

Vitaliteitscoach

Jessica van Offeren

Haal jij alles uit het leven? Of ben je vooral bezig met overleven? Heb je te weinig energie of voel je je vaak ongemotiveerd? Wil je graag jouw dromen of ideeën realiseren maar weet je niet hoe? Dan kan ik je helpen!

Ik ben Jessica, 35 jaar en woon in Rosmalen. Naast coachen en het geven van sportlessen ben ik mama van een meisje Lois en een mannetje Vinz.

“Leef of overleef jij?” Was de vraag die iemand mij enkele jaren geleden stelde. Door de drukte van de dag ging ik altijd maar door. Het opvoeden van jonge kids is een pittige uitdaging. Ik wilde graag een leuke mama zijn, een leuke vriendin en ook nog eens een fijne collega. Maar wat wilde ik nu echt? Wat maakt me gelukkig? En wat zijn mijn doelen?

Ik wilde weer leven! Samen met een coach ging ik aan de slag. Het was hard werken want keuzes maken als je niet weet wat je wilt is erg lastig. Ik ontdekte meer over vitaliteit en wat dit betekent. Als sportinstructeur met een enorme passie voor gezondheid en bewegen raakte ik geïnteresseerd  en ben ik me verder gaan verdiepen in vitaliteit. Ik besloot de opleiding Vitaliteitscoach te volgen bij Chivo. Ik koos voor deze opleiding vanwege de integrale aanpak. De benadering vanuit het menselijk lichaam maar ook de psychologie achter motivatie en het behalen van doelen zonder daarbij de omgeving uit het oog te verliezen. Het gaat om het complete plaatje!

Ook ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie voor vitaliteitsprofessionals en volg ik meerdere keren per jaar bijscholing. Een waarborg voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening.

Leef of overleef jij? Wil je ook meer uit het leven halen? En de regie terugpakken van jouw leven? Dat kan van alles zijn. Toch voor die promotie gaan of jezelf vitaler voelen om meer vrijheid te ervaren? Dan lijkt het mij leuk om samen met jou als vitaliteitscoach binnen VitaMasters jouw wens voor verandering in een eerste kennismakingsgesprek te verkennen.

"Leef of overleef jij?"

Stresscoach/Trainster (mentale veerkracht)

Viviane Coun

Stress als verzuimoorzaak nr. 1, stress die tot burn-out en zelfs tot depressies lijdt…. ‘Stress’ heeft een negatieve bijsmaak. Maar eigenlijk is ons stresssysteem een heel mooi, nuttig en ondersteunend systeem. Het zijn bepaalde omstandigheden zowel buiten als in jezelf die maken dat het systeem nogal in de ‘overdrive’ kan staan, met alle negatieve gevolgen van dien.

Maar er is goed nieuws !

Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen
(H.Jackson Brown)

Sommige situaties overkomen ons. We zijn allemaal op een bepaalde manier gevormd en hebben onze eigen persoonlijkheidskenmerken.

Als stresscoach geef ik je inzicht in de werking van het stresssysteem en welke factoren voor jouw stressverhogend zijn. Welke signalen heeft jouw lichaam al gegeven en hoe kan je daar iets mee doen.  Na inzicht in en bewustwording van jouw ‘energielekken’ werken we aan het versterken van je veerkracht. Veerkracht kent zowel fysieke als mentale componenten.  Mijn individuele coachingsessies zijn erop gericht om naar jóuw situatie te kijken en jóuw oplossingen helder te krijgen en er actie op te ondernemen.

Naast coach ben ik ook trainer en heb uitgebreide  kennis van het HR werkveld binnen grote organisaties.  Ik neem deze kennis en ervaring graag mee in het trainen en begeleiden van teams en organisaties naar een meer stressvrije en positieve werkomgeving. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Stresscoach/Trainster (mentale veerkracht)

Janneke Poort

Janneke Poort komt met grote regelmaat bij bedrijven om lezingen, inspirerende workshops of opstellingen te geven. Een bezoek van Janneke kenmerkt zich door positieve energie, openheid & enthousiasme en biedt een doortastende aanpak. Janneke is pragmatisch en kan ingewikkelde materie op een begrijpelijke manier uitleggen.

Ademhaling en ontspanning
Het team leert verschillende ademhalingsoefeningen die gericht zijn op ontspanning, focus en de volledige reset van het lichaam. De ademhalingsoefening doen we liggend of zittend op een matje. Na een uitleg over de voordelen van rustig ademen en de impact hiervan op het lichaam gaan we pragmatisch aan de slag om 3 verschillende ademhalingsoefeningen te ervaren. Je leert hoe je zelf je lijf in rust kunt brengen door op je fysieke rempedaal te trappen. Je leert je eigen adempatroon te observeren en we doen een ademhalingsoefening waarbij je een reset voor het lijf geeft.

Adem en stress
Je leert wat de effecten zijn van langdurige stress op de ademhaling. Je leert wat je kunt doen wanneer trauma, angst of stress wordt getriggerd. Er worden verschillende ademhalingsoefeningen getraind om zelf de rust in het lijf terug te kunnen brengen. En zo de regie over je eigen lijf terug te pakken.

IJs-  en koudetraining
De voordelen van een koude douche of een ijsbad? Tijdens deze workshop leer je wat kou doet voor je lichaam en je geest. Je leert hoe je koudetraining op een verantwoorde manier kunt toepassen in je dagelijks leven. Wat je doet met je ademhaling om rust te vinden in de stress van de kou van het ijs. Je ervaart zelf de impact op jouw fysieke en mentale gezondheid. Na deze workshop zul je als vanzelf vaker de douche op koud zetten voordat de rest van je dag begint.

Voeding en vetverbranding
Je leert hoe jouw manier van eten je fysieke en mentale gezondheid beïnvloedt.  Aan het einde van de workshop begrijp je wat de verbanden zijn tussen voeding en onrust in je lijf, tussen voeding en beweging en begrijp je hoe je kwaliteit van slaap van directe invloed is op jouw manier van eten. Ook weet je wat je direct kunt doen om van jouw vetten een superbrandstof te maken die ervoor zorgt dat je je fitter gaat voelen en wat kilo’s kwijt raakt.

Voeding en energie
Jouw lijf wordt gebouwd op alles waar jij je lijf mee voedt. Wat je eet, heeft dus een directe invloed op jouw energie en je gezondheid. Wat kun je doen om meer energie uit je voeding te halen? Wat kun je beter laten staan om je weer fit en energiek te voelen en wat is de impact van vasten op jouw fysieke en mentale gezondheid?

Sport en energie
Jouw manier van sporten heeft impact. Op je fysieke staat van zijn en je mentale staat van zijn. Veel, vaak en intensief sporten vraagt veel energie. Je bent geen topsporter die enkel in bed hoeft te liggen na een training. Hoe kun je op een slimme manier sporten die de energie in je lichaam oplaadt? Hoe kun je op een manier sporten die je fysiek en mentaal sterker maakt?

Bewegen voor je brein
Iedereen weet het inmiddels: bewegen is goed voor je lichamelijke gezondheid. Maar wat doet sporten en bewegen bijvoorbeeld met je geheugen, productiviteit en leervermogen? Wat is de invloed op je mentale gezondheid? En hoe werkt dat precies?

Vitaliteitscoach

Charelle Fraser

Hi, mijn naam is Charelle Fraser, 33 jaar oud, (alleenstaande) moeder van Noxx & Ace, zelfstandig ondernemer en een echte VitaMaster.

Mijn weg naar een vitaler leven startte zo’n 5 jaar geleden tijdens mijn 1e zwangerschap. Door het creëren van nieuw leven in mijn lichaam, voelde ik me enorm verbonden met mijn lijf en wat ik nodig had. Dit heeft erg voor gezorgd dat ik bewuster keuzes ging maken op het gebied van slaap, mijn stressgehalte, adem, meditatie en yoga. Mijn motivatie was om een betere balans te vinden in moederschap en werk.

Ik ben altijd al sportief geweest, ik ben opgegroeid met een winnaarsmentaliteit (vader) en een prima bewustzijn in gezonde voeding (moeder). Mindset, bewegen en gezond eten is van nature makkelijk toe te passen in mijn leven, omdat ik dit als de basis heb meegekregen in mijn opvoeding. Zelf heb ik de aflopen 5 jaar veel prioriteit gegeven aan mijn mentale gezondheid.

Slaap en adem voelen voor mij nu als de basis. Wanneer ik goed slaap heeft dit effect op al het anderen. Adem is mijn anker. Wat voor mij het verschil heeft gemaakt, is buiten je comfortzone treden. Door verbetering van mijn nachtrust en bewuster ademenen heb ik mijn voeding en bewegen kunnen bijschaven. Wat zorgt dat ik nu mijn meest mooie leven leef. Waarin ik fit en aanwezig ben als moeder en andere mensen kan inspireren als beroep.

Waar zou jij meer aandacht aan willen geven?

 

Holistisch coach

Anke Steenbekkers

De alles of niet mentaliteit, ik weet er alles van. Alle ins en out rondom een gezonde leefstijl heb ik altijd interessant gevonden. Maar dat was nou net geen match met mijn bourgondische leven. Zodoende wisselde ik “gezonde- en bourgondische periodes” met elkaar af totdat ik ontdekte dat deze twee ook hand in hand kunnen gaan.

Vanuit een periode waarin ik minder lekker in mijn vel zat ben ik me gaan verdiepen in voeding en suppletie en vond ik de sleutel tot een holistische leefstijl waarbij ik de juiste balans vond op het gebied van voeding, mindset en beweging.

Ik ben Anke Steenbekkers, gelukkig in de liefde, moeder van 2 dochters en woon in Rosmalen.

Ik begeleid anderen graag naar een optimale balans waarbij ik aandacht besteed aan de drie pijlers voeding, mindset en beweging. Wanneer deze drie in balans zijn heb je wat mij betreft de gouden driehoek te pakken.

Ook ben ik werkzaam op een holistische vrouwensportschool. Hier geef ik diverse sportlessen en adviseer ik de leden op het gebied van leefstijl.

Via de Ortho Health Foundation volg ik regelmatig een bijscholing om mijn kennis op pijl te houden.

Zelf doe ik met veel plezier wekelijks aan yoga, boksen, bodypump, mediteer ik regelmatig en hou ik (verrassend) van een goed glas wijn.

Mensen die mij van vroeger kennen zouden me alleen herkennen in de laatste 9 woorden van de zin. En dat vind ik nou zo mooi, ik kom ook van “niks” en weet daarom dat het mogelijk is heel veel te bereiken op het gebied van vitaliteit