Waar staan we voor

De beste
investering is
die in jezelf en/of jouw medewerkers

VitaMasters is een netwerk van zorgvuldig geselecteerde vitaliteits-professionals die gezamenlijk het doel hebben medewerkers , ondernemers en High Performers nog succesvoller te maken door hun vitaliteit te verbeteren. VitaMasters helpt organisaties om vitaliteit binnen het bedrijf te introduceren. Vitale medewerkers laten de machine nog beter draaien, zorgen voor lager ziekteverzuim en beoordelen hun werkgever veel positiever!

Het fundament voor een uitmuntende vitaliteit ligt in de balans tussen voeding, bewegen, psyche (mind), herstelmomenten waarvan slaap en ademhaling de belangrijkste zijn, zingeving en sociale contacten. Vaak acteren ondernemers, High Performers en medewerkers van bedrijven jarenlang in een soort overleefstand. Dit gaat goed zolang het goed gaat. Maar hoelang duurt dat? Het moment dat het elastiekje knapt is niet te voorspellen. Een optelsom van gebeurtenissen leidt ertoe dat de overleefstand niet meer voldoende is om overeind te blijven.

VitaMasters helpt ondernemers en zijn of haar medewerkers 24/7 naar een gezond en gelukkig leven! Alles op maat ,gericht op resultaat en vooral holistisch. Begeleid door jouw persoonlijke dreamteam met hierin de beste coaches binnen hun vakgebied. Bewustwording, inzicht, beslissingen nemen en direct acties(s) ondernemen brengen ons samen naar het gewenste resultaat of gestelde doelen.

Waarom?

Wij gunnen alle ondernemers/werkgevers, high performers en hardwerkende medewerkers van organisaties een vitaal en gelukkig leven! Vitale mensen hebben plezier, (willen) groeien, zijn productief en energiek.

Hoe?

Wij werken holistisch, persoonlijk en op maat.

Wat?

Wij bieden een toonaangevend platform en helpen ondernemers, werkgevers, high performers en hardwerkende medewerkers hulp en ondersteuning bij het succesvol verankeren van vitaliteit en energiemanagement middels bewezen vitaliteitsoplossingen

Mission statement:

Het is onze ultieme droom om in 2028 het toonaangevende platform te zijn dat meer dan 15.000 ondernemers & professionals helpt vitaliteit en energiemanagement succesvol in hun leven te verankeren, door onze bewezen vitaliteitsoplossingen.

Aanvraag ESF-subsidie: duurzame inzetbaarheid

Heeft uw bedrijf de intentie, of wellicht al concrete plannen, om met de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers aan de slag te gaan? Dan is nu het moment om hiermee aan de slag te gaan! De ESF-subsidie van het Europees Sociaal Fonds biedt u dé financiële steun voor uw duurzaam inzetbaarheidsproject.

Ongeveer elke zes maanden wordt er een nieuw aanvraagtijdvak voor ESF-Duurzame inzetbaarheid bekendgemaakt. Deze subsidie kan onder meer worden aangevraagd voor het inzetten van de dienstverlening van VitaMasters.
Het volgende aanvraagtijdvak ivoor 2020 komt eraan! Heeft u hier interesse in, neem dan contact met ons op.

Waarom ESF-subsidie?
1. Hiermee biedt u uw medewerker de mogelijk tot inzicht in zijn of haar, mentale én fysieke gezondheid.
2. U bevordert een gezonde levensstijl van uw werknemers, voor nu en in de toekomst.
3. Door middel van inzicht biedt u de juiste handvatten voor gerichte persoonlijke ontwikkeling van al uw medewerkers.
4. Ook advieskosten van een externe adviseur komen voor subsidie in aanmerking.
5. U kunt zelf bepalen op welk moment, binnen 1 jaar na toekenning van de subsidie, het project wordt uitgevoerd.

VitaMasters regelt alles -op basis van No Cure No Pay-
“In afgelopen jaren hebben wij 100% succes bereikt op onze subsidieaanvragen. Ook dit jaar nemen wij met vertrouwen en plezier al het werk uit handen.” _ aldus Theo van den Dungen, eigenaar VitaMasters.

Voor een geslaagde aanvraag van de subsidie gelden o.a. de volgende criteria:
Het project kan één of meerdere thema’s omvatten die in het teken staat van vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Dit houdt in dat u uw personeel zowel een health check (op locatie) of een andere vorm van nulmeting, als diverse vervolg activiteiten zoals coaching en begeleiding, kunt aanbieden voor 50 % van de normale investering.

Wilt u vrijblijvend advies? Of heeft u interesse? Neem dan snel contact met ons op. Wij gaan direct, voor u en uw medewerkers, aan de slag!

De basis

het fundament voor een uitmuntende
vitaliteit ligt in de gebieden

Beweging

Het belang van voldoende beweging kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. We zijn niet gemaakt om twaalf uur per dag te zitten, we hebben een lichaam gekregen om mee te bewegen. Er heerst momenteel een 24/7 mentaliteit binnen bedrijven en wordt er dus steeds meer gewerkt en slaapt en beweegt men steeds minder. Voldoende beweging maakt je fit, stimuleert de bloedsomloop, maakt je spieren en gewrichten sterker en soepel en je helpt om ziektes te voorkomen. Daarnaast zit je simpelweg lekkerder in je vel als je voldoende in beweging bent.

Voeding

Voeding levert een wezenlijke bijdrage aan jouw gezondheid en vitaliteit. Het is de brandstof voor het lichaam en zonder deze brandstof is functioneren onmogelijk. Er is alleen een groot verschil tussen gezonde en ongezonde voeding. Gezond eten lijkt zo eenvoudig maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Gezonde voeding is belangrijk om tal van redenen; je krijgt meer energie, bent vrolijker, je hebt minder stress, je hebt meer resultaat van je training, bent productiever en je zit beter in je vel. Wij hebben de ervaring van een druk bestaan, waarbij dagelijkse gezonde maaltijden en tussendoortjes er snel bij inschieten.

Slaap

Als we denken aan een vitale leefstijl, denken we aan activiteit. Bootcampen als een gek, na het werk afspreken met vrienden. En in het weekend wandelen in het bos om lekker het hoofd leeg te maken. Wat we weleens vergeten, is dat vitaliteit voornamelijk om balans gaat. En dat één activiteit daarvoor absoluut onmisbaar is: slaap. Een goede nachtrust.

Slaap draagt enorm veel bij aan je leven! Slaaptekort en verstoring van je bioritme waardoor je herstel niet optimaal werkt heeft enorme gevolgen voor je vitaliteit en prestaties als ondernemer en/of High Performer.

Maak van slaap je allerhoogste prioriteit!

Ademhaling

Veel mensen ademen 10,12,14,16 tot wel meer dan 20x per minuut, 6 tot 8 x per minuut is genoeg. Door bewust rustig te ademen kun je ontspannen als het jou uitkomt. Betere en regelmatiger ademhalen geeft je meer ontspanning en betere prestaties. Het levert meer rust op in het hoofd, meer energie en meer koolzuur in je bloed. Ademhaling geeft je de herstelmomenten die je nodig hebt als ondernemer en/of High Performer om te komen tot een uitmuntende vitaliteit.

Psyche

Een optimistische levensinstelling beïnvloed je gezondheid! Dus: leef je vanuit de gedachte dat het glas halfvol is, ga uit van het goede, zie tegenslagen als oplosbare uitdagingen, pluk geregeld kleine geluksmomentjes, weet dat perfectie niet bestaat, enzovoort. De kans is groot dat je positieve instelling ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit en je blij, tevreden en vitaal voelt. De voordelen van een positieve mindset op je gezondheid zijn groot.

Ondernemers en High Performers die minder gevoelig zijn voor stress zijn gelukkiger en hebben een beter werkend immuunsysteem.

Zingeving

De zoektocht naar zingeving bestaat al sinds mensenheugenis. Het gaat namelijk over wat je leven doel en inhoud geeft. Maar ook: waarde toevoegen en bijdragen aan iets groters dan jezelf.

Wat je leven zin geeft verschilt van persoon tot persoon.De levensfase waarin je zit kan invloed uitoefenen op de zin van je leven.

Weet je wat je leven zin geeft en wat je zinvol vindt? Dan geef je dat je volle aandacht. Want, het stimuleert en motiveert enorm en geeft zo dus richting aan je bestaan. Je spant je er graag voor de volle 100% voor in. Daarbij geeft het je een ongelooflijk goed en fijn gevoel. Het maakt je een blijer, positiever en energieker persoon. Kortom, antwoord vinden op de vraag wat zingeving is, zorgt dat je floreert, bevordert je welbevinden en draagt bij aan meer levensgeluk en vitaliteit.

Social contacten

Goede relaties zijn enorm belangrijk. Diverse wetenschappelijk onderzoeken onderstrepen dat inmiddels. Fijne sociale contacten verlagen onder andere je bloeddruk, reduceren de kans op hartziekten en verminderen depressies.
Hechte vriendschappen bevorderen je vitaliteit omdat het je zelfs tot op hoge oudere leeftijd betrokken en alert houdt. En uiteraard is het ook een prima remedie tegen stress. Want, je hart luchten bij echte vrienden gaat spanningen tegen.

Onze vitaliteit-professionals helpen
je naar een gezond en gelukkig leven!