Waar staan we voor

De beste
investering is
die in jezelf

Het sporten met je team of zelfstandig in de gym zit er even niet in en je bent nu al klaar met thuis zitten.

Je wilt bewegen, fit en sterk blijven om straks volle bak weer aan de slag te kunnen. Met wat inzet kom je een heel eind, maar wat moet ik nu doen? Je wordt bedolven onder de ‘home workouts’ maar wat sluit nu aan bij je sport, wat beperkt je verval en bijkomende risico’s?

Een programma op maat, uitgeschreven schema, online begeleid, geëvalueerd en aangepast waar nodig.

Freek Laumen (1984), van jongs af aan ben ik een gedreven sporter geweest en heb een grote verscheidenheid aan sporten mogen ervaren.

In mijn jeugdjaren taekwondo, tennis en tot mijn 23e voetbal. Tijdens mijn studietijd ben ik actief gebleven met hardlopen, wielrennen, (kite-)surfen, snowboarden en tennis. Op latere leeftijd heb ik het rugby ontdekt en dit tussen mijn 29e en 35e met veel passie en plezier gespeeld. Tijdens de HAVO was de interesse voor fysiotherapie al gewekt, dit met sport in het achterhoofd. Na de opleiding fysiotherapie heb ik een professional master sportfysiotherapie gevolgd welke tijdens het afstuderen gericht op de bovenhandse sporter en schouderklachten.

Naast mijn werk als sportfysio kwam ik steeds meer in aanraking met het trainersvak. Om me te verdiepen in de trainingsleer heb ik vervolgens een MSc. in Human Movement Sciences aan de universiteit Maastricht gevolgd. Vanuit de interesse in de dynamische (spel-)sporten lag de focus van mijn afstudeeronderzoek op de prestatiebepalende factoren van wendbaarheid.

Tijdens mijn opleiding ben ik altijd fulltime werkzaam geweest als (sport-) fysiotherapeut en heb ervaring opgedaan in zowel de kleine dorps-praktijk als multidisciplinair behandelcentrum.

Uiteindelijk ben ik in het betaalde voetbal terecht gekomen bij zowel FC Eindhoven als NAC Breda en heb daar verschillende rollen vervuld. Bij FCE was ik als sportfysiotherapeut medeverantwoordelijk voor de dagelijkse behandelingen, langdurige blessure- trajecten, wedstrijdverzorging en het monitoren van de trainings-belasting. Bij NAC heb ik me als sportscientist meer toegelegd op managen van de fysieke gesteldheid van de selectie en beloften met een adviserende rol naar de technische staf in planning en periodisering. Daarnaast was ik als performance coach verantwoordelijk voor de fysieke ontwikkeling van de individuele speler of veldrevalidatie bij een medisch traject. Na 7 jaar in het betaald voetbal was het vervolgens tijd voor een volgende stap en is SportAgon geboren.

Wat zit er verwerkt in het 1 op 1 programma:

  1. Intake gesprek (video-call 30-45 min) waarin trainingshistorie, achtergrond, wensen en verwachtingen aan bod komen.
  2. Persoonlijk trainingsplan en schema opgesteld met begeleiding.
  3. Tussentijdse evaluaties

Wij bieden dit kickstart  1 op 1 beweegtraject aan voor slechts €75,- excl. btw

Het gehele traject kan ingevuld worden face to face, via mail, skype of telefoon.

De eerst volgende stap nu is ons laten weten dat je interesse hebt en we nemen contact met je op. Dat kan via het contactformulier!